In de kijker
You are here: Home » Artikels » Bedrijven die gratis producten weggeven.

Bedrijven die gratis producten weggeven.

Waar moet je opletten als je gratis producten aan het opzoeken bent? In dit artikel bespreek ik een aantal promotie-technieken die bedrijven gebruiken om jouw als klant te strikken door het verspreiden van gratis promoties, en hoe je dit kan gebruiken om gratis producten te ontvangen.

Niet alle bedrijven doen aan promotie op een eerlijke manier. Zo heb je bvb reader’s digest die adresgegevens en email-adressen verzameld om daarna die persoon op te zadelen met enorm veel aan reclame. Ze sturen per post een brief vol met gratis promoties en een invulformulier om je in te schrijven voor de finale van de 25.000€ prijzenpot. Als je dan uiteindelijk al je gegevens ingevuld opstuurt ben je opgezadeld met een abonnement van 49,95€ per maand.

Zo kan ik nog een aantal voorbeelden geven van zogenaamde bedrijven die gratis prijsvragen organiseren, die enkel uit zijn op persoonlijke gegevens. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat adresgegevens en persoonlijke email-adressen voor online bedrijven veel geld waard zijn.

Gelukkig zijn er bedrijven die wel correcte promotietechnieken gebruiken. Met een klein beetje research kan je makkelijk de promoties vinden waar je van kunt genieten zonder vast te zitten aan verborgen kosten. Zo kan je in Google zeer makkelijk ervaringen van andere mensen bij bepaalde promoties opzoeken in een paar seconden.

Bedrijven hebben er alle belang bij om geen verborgen kosten of abonnementsverplichtingen bij een gratis promotie toe te passen. Psychologie speelt een belangrijke rol bij (online) marketing technieken. Door bv. gratis producten weg te geven bij een proefabonnement kan men de klanten op die manier overtuigen om het proefabonnement te nemen.

Gratis producten:

 Test-Aankoop

Test-aankoop heeft zijn vorige promotie aangepast omwille van alle commotie. Persoonlijk vond ik het een beetje overdreven hoe Test-aankoop werd afgestraft voor een volledige gratis promotie zonder enige aankoop verplichting. Ik snap dat de beschrijving ‘gratis tablet’ niet volledig klopte met de realiteit, maar ik vond de beschuldiging van misleidende reclame niet 100% terecht.

Test-aankoop is dus terug met hun gratis exclusief geschenk. Ik heb deze zelf besteld en heb geen problemen ondervonden bij de opzeg van mijn abonnement.

Deze lijst zal regelmatig worden bijgevuld met nieuwe gratis promoties en gratis producten.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


9 − = zes

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Keywordluv. Om een anchor backlink te plaatsen gebruik: naam@keyword.

Scroll To Top